سیر تقریباً یکی از کم زحمت ترین و بی آفت ترین سبزیجات می باشد (به دلیل بوی خاص). علاوه بر مصرف پیازچه سیر، می توان برگهای آن را نیز بصورت خام خورد یا داخل سوپ ریخت که بسیار خوشمزه می شود. در این صفحه، 33 تصویر گنجانده شده است. صبر نمایید تا همه آنها در دستگاه شما بارگذاری گردند.

زمان مناسب کاشت سیر (در شهرستان آق قلا) اوایل پاییز است. زمان کاشت سیر در ارتفاعات یا کوهپایه ها متفاوت است. پیازچه سیر را می توان از میوه فروشی های کنار خیابان تهیه کرد. اگر برای کاشت می خرید این کار را تقریباً در تیرماه تا مردادماه انجام دهید که سیر ارزان است. سیر خشک را در انباری یا پارکینگ منزل نگهداری کنید. در اوایل پاییز با توجه به سرما و میزان رطوبت هوا، خودش سبز می شود که نشانه فرارسیدن زمان کاشت آن است. قبل از کاشت بایستی حبه های سیر را از هم جدا کنید زیرا هر حبه به یک گیاه بالغ تبدیل می شود و بعداً یک سیر کامل به بار می دهد. زمین ابتدا باید مرطوب باشد. اگر خشک است آنرا آبیاری نموده و پس از دو روز شخم بزنید بطوریکه کلوخه ها خرد شده باشند. سپس حبه ها را همانند شکل بصورت ردیفی با فاصله 15 سانت در عمق دو سانتیمتری از زمین بکارید. دقت کنید که جوانه حبه به سمت بالا باشد. با آب پاش یا شیلینگ کمی روی آن آب بپاشید تا مرطوب شوند. اگر زمین پس از کاشت حبه خشک می شود هر دو روز یکبار با آب پاش یا شیلینگ اندکی آب بپاشید.

سیر

سیر

سیر

سیر

حبه های سیر را همانند شکل زیر با حداقل فاصله 15 سانت از یکدیگر قرار دهید و سپس از سمت ریشه به اندازه 2 سانت زیر خاک فرو کنید بطوریکه حبه سیر زیر خاک برود و دیده نشود؛

سیر

سیر

پس از سه الی چهار هفته جوانه ها از زمین بیرون می آیند. پس از پنج الی شش هفته که جوانه های سیر از علف های هرز قابل تفکیک هستند، علف های هرز را بکنید. از این پس نیاز به مراقبت آنچنانی ندارد و پس از سه الی چهار ماه می توانید برگهای سیر را استفاده کنید (برای ریختن داخل سوپ یا خام خوردن) ولی احتیاط نمایید که همه برگهای سیر را نکنید و فقط برگهای زیرین را از وسط بچینید تا سیر فرصت جذب نور خورشید و رشد کردن را داشته باشد.

سیر

سیر

سیر

سیر

سیر

سیر

سیر

سیر

سیر

سیر

سیر

سیر

سیر

سیر

سیر

سیر

سیر

در اوایل بهار که زمین خشک می شود سیرهای بالغ را چند روز یکبار آبیاری نمایید. از اوایل خرداد آبیاری را قطع نمایید تا به مرور زمان ساقه های سیر خشک شوند. در اواخر خرداد تا اوایل تیرماه با بیل زمین را شخم بزنید و سیرها را از زمین بیرون بیاورید و با ساقه شان در پارکینگ یا سایه قرار دهید تا ساقه خشک شود. پس از یک هفته می توانید ساقه های خشک را بکنید و پیازچه های سیر را انبار کنید یا سرکه سیر بگیرید. پیازچه های تازه سیر معمولاً تا شش ماه قابل نگهداری هستند.

سیر

سیر

سیر

سیر

سیر

سیر

سیر

سیر

سرکه سیر نیز حداقل باید یکسال در مکان تاریک و خشک و خنک مثلاً زیر پلکان یا فضای انباری بالای حمام نگهداری شود. تصاویری از سرکه سیر پس از گذشت دو سال را در زیر مشاهده می فرمایید؛

سیر

سیر

 

بازگشت به صفحه اصلی

راهنمای پرورش سبزیجات

آموزش کاشت تربچه

راهنمای پرورش درختان میوه

راهنمای پرورش توت فرنگی

راهنمای پرورش گل همیشه بهار

 

نظرات ارزشمند خود را می توانید از فرم زیر ارسال کنید، در صورت تمایل به دریافت پاسخ، لطفا ایمیل معتبر وارد نمایید. در بخش تماس با من نیز می توانید جهت پرسش و پاسخ یا انتقاد و پیشنهاد اقدام فرمایید.

به امید توفیق،